Als wijnliefhebber is het natuurlijk super leuk en vooral lekker om verschillende wijnen te proberen. Gewoon van de slijterij, misschien een keer een proeverij doen of zelfs een echte wijnmaker bezoeken.
En moet je dan verstand van wijn hebben? Nee hoor, zeker niet. Smaken verschillen en wat voor de één een heel bijzondere wijn is hoeft voor jou niet perse lekker te zijn toch?

Misschien is wijn ook juist een stukje beleving?

wegdromen, wijngaard zeezicht

De beleving van wijn is ook hetgeen waardoor ‘wijngaardcadeau’ is ontstaan. “Wegdromen met een goed glas wijn uit je eigen wijngaard”, tja stiekem droomt elke wijnliefhebber toch wel eens van zijn eigen wijngaard? Tenminste het zou mij super lijken. Alhoewel, als je ziet hoeveel werk erbij komt kijken om echt een wijnboer te zijn… dan maar lekker blijven dromen.

De ideale combi:
Wijn & Italië

Liefhebber van wijn en dan ook nog eens houden van Italië is misschien wel de perfecte combinatie.
Want wat kan je in Italië nou behalve lekker eten en genieten van de mooie natuur nog meer goed doen?
Tuurlijk! Wijn drinken!
Als grootste wijnproducent ter wereld weten Italianen heel goed wat lekkere wijn is en hoe ze het moeten maken. 

Met het idee in m’n hoofd om Wijngaard Cadeau te starten, was het dan ook een logische keuze om in Italië opzoek te gaan naar de perfecte wijnboer voor dit concept.

Maar welke wijnboer?
Van Noord tot Zuid Italië, ondertussen bij zoveel wijnboeren geweest, zoveel mogen proeven… Lekkere wijnen, hoofdpijn wijnen, van ’bekkentrekkers’ tot heerlijke wijn met een verhaal, maar wat je altijd hoort te proeven in een wijn is de passie van de wijnboer. 

Proef altijd de passie van de wijnmaker

Zo was de keuze bijna logisch om met Salvatore samen te gaan werken. Hij en zijn vrouw hebben jaren in het Italiaanse toerisme gewerkt. Totdat ze hun droom achterna gegaan zijn; het starten van een eigen wijngaard. Ze hebben hard gewerkt om deze droom werkelijkheid te maken. 

En wat een droomplek is het! De wijngaard ligt boven op een berg, met wijds uitzicht over zee en op de bergen. Wanneer Salvatore over zijn wijngaard praat, voel je de passie, alsof hij van elke druif die er groeit, weet hoe het met haar gaat. 

Jij adopteert de wijngaard, Salvatore doet zijn werk met liefde, en als je dan thuis de wijn drinkt, je ogen sluit… voel je dan een klein beetje Salvatore.

Dat is toch wijn drinken met beleving!